Póthaj ápolása

2012.09.20 09:56

 

kPápoflásaFFo

Póthaj fésülése

Hajhosszabbítás után naponta legalább kétszer, lágy mozdulatokkal át kell fésülni a hajat.
Nem szabad kapkodva, erőteljes mozdulatokkal fésülni.
Egyik kézzel tartani kell az éppen fésült tincseket és óvatosan alulról felfelé haladva az erre a célra kifejlesztett( vaddisznósörte, vagy lószőr ) hajkefével kifésülni. Minden reggel és minden este át kell fésülni a hajat lágyan, alaposan, különben berasztásodhat, és kezelhetetlenné válhat. A fésülés elmulasztása miatt keletkező bolyhok nem igazán tüntethetők el később, sokkal kevésbé lesz esztétikus, és a további felrakásokhoz sem lesz felhasználható a póthaj. Alváskor ajánlott copfot, de inkább fonatot készíteni éjszakára, hogy ne gubancolódjon a haj.

 

Termékek

Ahhoz, hogy a póthaj hosszú ideig tartós, szép és egészséges maradjon, nagyon fontos a rendszeres otthoni ápolása!
Kerüljük a gyümölcssavas, valamint az olyan samponokat, amelyek alkoholt vagy balzsamot is tartalmaznak.
Pakolásként használjunk placentás, tejproteines, szilikonos, keratin tartalmú vagy növényi olajokban gazdag (pl: kókusz-, jojoba olaj) hajpakolást, amelyet minimum 20 percig hagyjunk rajta. (IMPERITY - WHEAT PROTEIN HYDROLIYZED KERATIN - HAIR MASK)
Alapos öblítés után, tegyünk rá szilikont tartalmazó hajvégápoló olajat.

 

Hajmosás

A hajmosás hetente egyszer, de legfeljebb 3-4 naponta javasolt. Közepes hőmérsékletű vízzel mossunk hajat, mivel a forró víz károsítja a póthajat.
A póthaj nedvszívó képessége igen magas, ezért hajmosáskor a lehető legkevesebb vizet használjuk. A póthajat hátrahajtott fejjel – ne előrehajtott fejjel, mert úgy sokkal könnyebben gubancolódik a legjobb minőségű haj is – és kifésülő mozdulattal mossuk meg!
A Póthajat vizesen fésülni TILOS! Törölközővel is csak itassuk le a felesleges vizet, lágy, nyomkodó mozdulatokkal, ne dörzsöljük, ne csavarjuk törölközőbe!

 

Szárítás

Amennyiben időnk engedi a legjobb, ha természetes úton hagyjuk megszáradni a hajat, ellenkező esetben csak langyos levegővel ajánlott a hajszárítás.
Hajmosás után legalább 20 percig nem ajánlott elkezdeni a hajszárítást. 
Ha már száraz, akkor jöhet a fésülés, melyet lentről felfelé haladva az erre alkalmas hajkefével végezzünk.
Vasalhatjuk, göndöríthetjük, formázhatjuk.
A hajvasalás, hajsütés hetente egyszer
, maximum kétszer ajánlott.
Tilos tüskés (fésűs) hajsütőt használni, mert tépheti, kiszáríthatja, szálasíthatja a hajat.  

Amennyiben valaki rendszeresen használ hajvasalót hajhosszabbítás után, akkor érdemes – főleg vegykezelt (szőkített, dauerolt) póthajak esetén – naponta, akár többször is hajvégápoló szereket alkalmazni, a kiszáradás elkerülése érdekében.
Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a samponra és balzsamra. Legjobb megoldás, ha olyan hajvégápolót alkalmazunk, mely kifejezetten póthajra van kifejlesztve. (TAB, INFINITY CRYSTAL SERUM )

 

Wellness programok

Strandon, uszodában, tengerben, óvjuk a hajat a klóros, sós víztől. Ahol termálvíz van, ott különösen figyelni kell a haj elfedésére, mert még az ásványi anyagok kipárolgása is veszélyeztetheti a póthaj minőségét. Ilyen esetekben használjunk úszósapkát.

Sem a hőhatás, sem a sugárzás nem tesz jót a póthaj minőségének, ezért szoláriumozásnál fedjük el a hajunkat törölközővel.